We zijn in totaal meer dan 400 dagen op reis. Of zo'n dikke 13 maanden. 5 maanden daarvan plannen we in Noord-Amerika, de volgende 8 maanden in Zuid-Amerika. Onze reis is dus opgebouwd volgens de klassieke verhouding die reeds in de bouwwerken van de gothiek en in de meesterwerken van Leonardo da Vinci en J.S. Bach haar waarde bewezen heeft.
Daarnaast zijn er nog diverse andere spanningsbogen aanwezig : de bergen worden gaandeweg hoger, het landschap desolater, de culturen minder vertrouwd, het leven goedkoper.               De Rockies

We vliegen vanuit Brussel via MŁnchen naar Vancouver. Vanuit Vancouver fietsen we noordwaarts om vervolgens met een grote boog via de Rocky Mountains in San Francisco uit te komen.
Dat we beren kunnen zien, maakt het wel spannend. Lotje is ook bedacht op de confrontatie met lynxen, poemaís en ander uiterst zeldzaam schuchter wild. Veel vieze ziekten denken we niet op te lopen. Zelfs tegen teken zijn we ingeŽnt.
In november gaat onze fiets op stal. Want we willen in het zuidwesten van de Verenigde Staten wat nationale parken bezoeken en dat doen we het best met een auto.
Tijd genoeg om ons beeld van de sympathieke Canadezen en oppervlakkige Amerikanen bij te stellen.               De Andes

Eind november vliegen we naar Santiago de Chili. Vanuit Temuco fietsen we zuidwaarts tot in het nationaal park Torres del Paine. Langs de Argentijnse kant van de Andes fietsen we noordwaarts tot in BoliviŽ.
Erg vast ligt onze planning hier nog niet. Veel hangt af van het klimaat. We plannen een uitstap naar Buenos Aires en een bezoek van de streek rond Iguazu.
Een beeld van de Chilenen hebben we niet. In ArgentiniŽ kijken we natuurlijk uit naar ruwe gauchoís. En in BoliviŽ loopt iedereen rond met een bolhoedje.
Grote gevaarlijke dieren zijn er hier niet. En tegen de meeste vieze ziekten zijn we netjes ingeŽnt. Het ruwere klimaat, het zware terrein en de schaarse bevoorradingsmogelijkheden zorgen waarschijnlijk voor meer hoofdbrekens.

 
Route
<<
/\
Overzicht route in vogelvlucht