Een jaar lang met de fiets op reis. En de fiets is bij ons een tandem. We vertrekken samen, we kunnen de hele tijd babbelen en we komen samen aan. We zijn van plan om dit als leukste voordeel te blijven zien.
Het bouwen van onze fiets lieten we over aan meneer Vlerick. Op maat, in staal en vol stevige onderdelen die we onderweg gemakkelijk kunnen laten repareren of vervangen. Als we er niet geraken, zal het niet aan de tandem liggen.
Met twee zie je meer. Er zijn ook twee banden minder om lek te rijden. En we kunnen niet veel meesleuren, omdat er weinig plaats is voor bagage. Al is dat laatste voor Lotje eerder een nadeel.
Onze tandem is fel vuilbakoranje. Een schoon kleurke. Ze zeggen dat ook dieven zich daardoor laten leiden, maar die zullen er hopelijk niet ongemerkt mee wegkomen.   
Het blijft wel een onnozel gezicht, zo'n tandem. Twee paar benen die synchroon op en neer gaan. Gelukkig zien we onszelf niet rijden.
Toch bestaan er tandemclubs! Je vindt ze in Engeland, in Nederland, in Duitsland en zelfs in België. Allemaal mensen die in hun vrije tijd in hetzelfde tempo op de pedalen trappen. Een gewone fiets is voor hen ook maar een een halve fiets. Zo erg is het met ons (nog) niet gesteld. 
'n Tandem, godbetert
<<
/\