De crew bestaat uit de captain en de stoker. In het Engels, zoals op een boot. Voor haar jargon is de tandemgemeenschap wereldwijd schatplichtig aan de Britten, die bouwden vanaf 1890 de eerste tandems. Fietsen was toen een roekeloos tijdverdrijf voor waaghalzen van stand. 
    

                 
K
oen zit voorop. Hij is de captain. Hij mag naar eigen inzicht sturen, schakelen, bellen en remmen. Koen is dol op stafkaarten. En dus leest hij de kaart.
Hij probeert ook aandacht te hebben voor het fysieke en geestelijke welzijn van de stoker.
Het liefst al fluitend. Het zang- en fluittalent van Koen is bijzonder. Het heeft weinig stimulans nodig en is van ’s ochtends tot ’s avonds actief. En het is met melodietjes als met een goed lief. Je moet niet om de haverklap wisselen.

Dat lief gaat ondertussen al een tijdje mee. Maar al langer dan een tijdje was er die reismicrobe, die bij Karavaan een goede voedingsbodem vond.
Na een paar kortere reizen, wat sparen en veel uitstellen is er nu de lange reis.
Het ministerie van onderwijs was zo vriendelijk om Koen een jaar tijdskrediet te gunnen.
En dus krijgen zijn charmante leerlingen in Roeselare dit jaar fluitles van een zeer lieve juffrouw.
Wanneer pépé Koen thuiskomt zal Seppe heel wat kunnen vertellen over de wondere nieuwe wereld van Balegem.

         L
Haar benenwerk is essentieel maar verder heeft zij achteraan voorlopig niets om handen. Tot de te onderzoeken mogelijkheden behoren: boterhammen smeren, een boek voorlezen en tweede stem zingen.

Lotje heeft een fotografisch geheugen want ze vindt altijd de weg terug. Dat geheugen zal dit jaar hopelijk niet aangesproken worden. Ze heeft ook een bijzonder talent voor de creatie van nieuwe zegswijzen en spreekwoorden.

Tot voor kort raakte Lotjes reismicrobe niet over de Bamberg. Maar nu wil ze via de Rockies  over de Andes.
Ondertussen blijven de trouwe klanten van Boekhandel Limerick verweesd achter. Er is iemand anders die in alle vroegte de tekstjes klaarstoomt voor het ochtendprogramma van Klara. E
n de Tiny's van Arabesk doen het volgend jaar met een sopraantje minder.
Lotje mist een jaar uit het prille leven van haar twee petekinderen. Nora Lys en Warre krijgen er wel meters avontuur voor in de plaats.
otje is de stoker. Het meisje dat achterop zit. Het meisje met een grenzeloze moed en een grenzeloos vertrouwen in haar captain. 
/\
 
Crew
<<