Over langslapen en nieuwe kleren
 
Verslagen Canada
11-14 juli
<<
Een jet-lag, zo was voorspeld, zouden we alleen hebben als we terug naar huis zouden vliegen. De heenweg, uiteindelijk meer dan 12 uur vliegen, zouden we niet voelen. Mis dus. Om drie uur plaatselijke tijd hoorden we voor het eerst "hi guys, how are you doing", waarschijnlijk de meest gestelde vraag in Canada.
Daar wordt trouwens steeds een antwoord op  verwacht.

Ons eerste adres lag dicht bij Chinatown. Jennifer hing al uit haar raam op ons te wachten. Een jonge Chinese vrouw en helemaal "into bicycles". Met zelfs  fietsen in haar living. Voor een paar dagen was haar appartement helemaal  het onze.
De eerste dagen in Vancouver waren dus kort.  Maar het regende ook. En dat was volgens onze reisbijbel geen goeie zaak. Want zie je Vancouver voor het eerst in stralend weer, dan word je er meteen verliefd op. Maar we hebben nog wel even om op plaatsen verliefd te worden.
Voor ons dus midden in de nacht haalden we de tandem uit de doos en zetten die in elkaar.
Op weg naar ons eerste warmshower-adres werden we meteen begeleid door Steve. Steve had duidelijk    energie te veel. Nog opvallender was zijn talent om onwaarschijnlijk veel superlatieven na elkaar te gebruiken. Een typisch Canadees talent, zou later blijken.

Lang uitslapen en vroeg inslapen dus de eerste dagen. Negen uur tijdsverschil was uiteindelijk best overbrugbaar. En dat was ook nodig voor ons eerste taak: kleren kopen. Voor een heel jaar koop je dan  1  broek, 1 T-shirt met lange mouwen en een met korte
en een heel warme trui.
/\
/\