<
Allemaal beestjes om ons heen

 
Verslagen Canada
14 augustus
<<
Op 14 augustus zagen we onze eerste beer. Een zwarte. Toegegeven, wel van zo'n 800 meter ver. Derde beer, goeie beer. Van aan de overkant van de weg keek het beest ons even verbaasd aan als wij hem. Hij rende er wel eerder van door. We hebben ook al beren geroken. Dode, langs de weg. Stinken! Boven zo'n karkas cirkelen krassende raven. Toch kan zo'n geplette beer soms verrijzen. Diertjes opzetten is het levenswerk van een gepassioneerde taxidermistische cowboy.
Een onderwatermicrofoontje haalde de gezangen naar de oppervlakte. Heel indrukwekkend om op zo'n manier de dieren voorbij te zien zwemmen.
Zelfs het kleinste muisje krijgt een tweede leven in het grootste dierenmortuarium van British Colombia. Om orca's te zien zijn we een dagje gaan varen met  een kijk-daar-een-orca-bootje. Ondanks het koude, mistige weer hebben we die dag de drie verschillende orcafamilies gezien Ún gehoord.
/\
Een onderwatermicrofoontje haalde de gezangen naar de oppervlakte. Heel indrukwekkend om op zo'n manier de dieren voorbij te zien zwemmen.
Op de Berg Lake Trail werden we achtervolgd door een mule deer, een hert met ezelsoren. We zagen ook al een glimp van een rode vos, we bestudeerden een uil.


En 's avonds worden we op de camping vaak door een leger eekhoorntjes verwelkomd. Ik wist niet dat die beestjes zo'n lawijt kunnen maken. Nog niet gezien maar wel al veel gehoord is de loon, Koens favoriete zangpartner. En de muis die in de toiletpot rondliep, verdient ook een eervolle vermelding.
De zomer loopt ondertussen op zijn einde. Voor mijn muggenvriendjes wordt het stilaan te koud. Koens wervelende klank-en lichtspel Verdorie-d'er-zit- nog- een- vlieg- binnen- Waar- zit- dat- beest-ah-ik-heb-ze-slaapwel heeft nu een winterstop.

Lotje