In de mist
Verslagen Canada
11-14 augustus
<<
Al vier dagen lang volgen we de Skeena, River of Mists. En dat is wennen : een zwaarbewolkte hemel, af en toe een regenbui. De eerste dag hadden we nodig om te bekomen van de ferrytocht, voor de boodschappen, voor de musea. En om toch nog gauw de stad uit te komen. We slapen meestal in een Provincial Park, nemen 's avonds een duik in de rivier of het meer om het stof en het zweet af te spoelen. En overdag kijken we naar de wolken.
Even paniek, want plots zien we overal niet-te-missen plaatjes. We kopen een wegwerpcameraatje, maar we voelen ons toch erg beperkt.
Als we in de verte regen zien vallen, proberen we te voorspellen wanneer wij onze regenjas moeten aantrekken. Of niet, want de vlagen zijn kort en het blijft warm, dus drogen we snel op. En de hele tijd geeft de wind ons een duwtje in de rug. In Terrace heeft ons fototoestel het begeven.
/\
Gisteren werden we bij elke poging om een hapje te eten ingehaald door de regen.
's Avonds reden we een klein eindje naar het noorden, in de richting van Alaska. De Hollander die de camping uitbaat, liet ons de tent opstellen op de kiosk. Terwijl de regenvlagen elkaar afwisselden, konden wij daar een paar lijntjes spannen om al het natte goed te laten drogen.
En een douche nemen. En de was doen. Wat een comfort!
En kijk, in de loop van de nacht heeft de wind de wolken verjaagd en lijkt elke gedachte aan de regen niet meer dan een verre herinnering.


koen