Meanwhile Road

 
Verslagen Canada
augustus
<<
's Morgens uit je bed komen is hard, maar uit een tent kruipen blijkt nog moeilijker. Er is voor mij niets ergers dan het moment waarop ik die warme slaapzak moet openritsen. Zelfs geen steile helling. Al zal ik dat binnen een paar weken misschien wel tegen moeten spreken. Want we naderen stilaan de Rocky Mountains. En dat merken we ook aan Highway 16. En toch heeft zijn bijnaam, 'Highway of Tears', daar niets mee te maken. Het is jammer genoeg veel bitterder. Veel meisjes die langs de Highway 16 liftten, zijn nooit teruggevonden.
Nog groter en gevaarlijker dan loggingtrucks zijn de mobilhomes en vooral de woonbussen. En zo'n mobilehome of bus is niet volledig zonder de auto die daar wordt aangehangen.
Liften met de tandem hebben wij nog niet geprobeerd. De loggingtrucks zijn meestal zelf al zwaar geladen. En het zijn niet meteen fietsvrienden. Voor wat karton op de baan wijken ze gezwind uit, maar fietsers gunnen ze soms amper ruimte.
/\
Uit zo'n gigantische bus komt dan meestal een bejaard Amerikaans koppel. Hun huis hebben ze verkocht om met de bus rond te touren. In de zomer gaan ze naar Alaska, 's winters trekken ze naar het zuiden. Toch zijn het de Duitsers die de Amerikanen verslaan.
Zo zagen we een touringbus met ingebouwde slaapplaatsen. Elk slaaphok had zijn eigen venstertje. Ik vraag me af hoe je zo de sterren kunt zien.

Lotje