Mamaguroove

 
Verslagen Canada
26 augustus
<<
Het ene moment eet je een hotdog op een lokale farmersmarket, het volgende moment lig je in de zwemvijver van de buurman.
We zitten in Dunster, een klein stadje in de Robson
Valley. Met de Cariboo Mounatins aan de ene kant, de Rockies aan de andere. Die vallei is ook de plek voor het jaarlijkse Robson Valley Music Festival. En daar gaan we naartoe.
Op de farmersmarkt leren we Gardening Pete kennen. "Every stranger is a potential friend" is zijn moto.
Ik dacht dat een tomaat altijd rood en sappig was, maar Pete kweekt meer dan 150 soorten en in een ijskeldertje liggen verschillende aardappelvariëteiten.
En dus worden we meteen uitgenodigd om in zijn tuin te komen kamperen. En als we willen kunnen we even zwemmen in de vijver van de buren, want die zijn toch niet thuis. Dat doet deugd!
Ons tentje krijgt een plaats tussen de serres, die vol staan met oude en onbekende tomatensoorten.
/\
De andere plekken in de tuin werden opgevuld door fleurige bloemen, pepers en kruiden. Pete zaait zijn passie binnenkort ook in  een column in Gardens West, een chique uitgegeven tuinmagazine.
We waren er die dag niet de enige gasten. Marie-Rose kwam er een paar dagen op vakantie

Twee jaar geleden had ze de tien kinderen van een Somalische vrouw geadopteerd, wat rust kon ze best gebruiken. En er was Peggy, een oude vriendin. In een trailer in de tuin logeerde een moeder met haar stralend dochtertje. En bij het avondeten, verse pesto uit Pete's tuin, dook nog een gast op.
Toen ik de volgende morgen in de keuken kwam om te ontbijten, ontmoette ik een Indische familie. En een zwerver zat met een kop koffie in zijn handen.

En het muziekfestival? Genoten van het energetische optreden van Emaline Delapaix, de Australische Ann Pierlé. En ook van Mamaguroove, die het grasveld in lichterlaaie zette.

Lotje