Warm water

 
Verslagen Canada
9-12 september
<<
Lake Louise op een zaterdagmiddag. Het is zoals aan zee op een warme zomerdag. Véél volk. Maar nu we er toch zijn, willen we zeker één van de zeven natuurwonderen aanschouwen. Zo stond het toch te lezen in oude reisbrochures. Nog steeds maken de bergen rond het meer en de gletsjervallei  een overweldigende indruk.
Onze spieren zijn moe dus houden we het bij een halve wandeling rond het meer. En het wordt meteen ook onze traagste, want om de haverklap is er wel iemand die ons vraagt een foto te nemen.
De zelfverwennerij gaat drie zware dagen later verder in de Radium Hot Springs. Het buitenbad is zo'n 38°. Voor zwemmen is dat te warm, dus zetten we ons op een bankje in het water tussen de vele  grijze permanents.
Aan Lake Louise staat dan ook een van de meest gefotografeerde hotels ter wereld.
We eindigden onze luie namiddag in een comfortabele zetel in het hotel. Tijd voor High Tea,  compleet met champagne, een zilveren servies en de zoute en zoete hapjes.

/\
Om af te koelen gaan we snel even in het wisselbad, een badje dat geleidelijk van 44° naar 5° afkoelt. Zelfs 16° blijkt opeens heel koud. Maar vier uur nietsdoen is wel genoeg.
We kruipen ontspannen in ons tentje en dampen nog lang na.