The Rainforest Recipe = Rain + Trees
 
Verslagen Canada
20-22 juli
<<
Zo staat het letterlijk in de brochure over het regenwoud. En in dat regenwoud ligt de West Coast Trail, een 75 km lange trekking. Langs de kust van de Stille Oceaan en tussen de meters hoge en dikke bomen van het regenwoud met veel ladders en steile beklimmingen en afdalingen.
Dit jaar viert de West Coast Trail zijn honderdjarig bestaan. In 1906 zonk het schip Valencia, vlakbij de kust.

De verplichte inleidingsessie over de gevaren en etiquette van de Trail met foto's van moeilijkste plaatsen, moest duidelijk afschrikken. Overal om me heen zag ik van die ervaren hikers. Type gebruinde kleerkast. Ik begon er dus met een klein hartje aan.
Het moeilijkste deel van de trekking kwam pas op het einde.
133 mensen stierven ondanks de ver-woede pogingen van de reddingswer-kers. En dus werd er een reddingsweg aangelegd: de West Coast Trail.
75 km is op zich niet zo lang, maar de trekking hoort wel bij de zwaarste in Canada.
/\
/\
Tijd genoeg dus om onze rugzakken leeg te eten en onze spieren in te lopen. En zo was het ook. Een paar weken intensieve fitness vooraf hiel-pen om zonder enige spierover-belastingen de trail uit te lopen. Mijn kleine hartje werd met de dag wat zekerder, mijn look wat ruiger.
Maar zo hoort het ook bij een gediplomeerde trekster. Graag citeer ik dus even het  certificaat dat we  kregen: "Hiking the West Coast Trail can be a powerful and memorable  experience. Con-gratulations on the completion of one of the world's most challenging trails."