Van Smileys en indianen
Verslagen Canada
22-23 juli
<<
We zitten halfweg in de West Coast Trail. In kilometers en aantal dagen uitgedrukt. Omdat wij van noord naar zuid wandelen, hebben we de vele ladders en de lastigste en meest modderige stukken nog voor de boeg. Maar we doen het op het gemak, vandaag en morgen houden we het rustig.
Ondertussen slapen we al de vierde nacht op het strand. En elke dag verhuist in onze bagage een stukje van dat strand mee: wit zand naar kiezelstrand, kiezeltjes naar grijs zand.

Drie verschillende stammen hebben hier lapjes grond. Veel merk je daar niet van, behalve bij de Ditidaht. Na 2 of 3 dagen word je door de indiaanse veerman een kleine zee-engte overgevaren en gedropt bij zijn drijvend café-restaurant. Wij zagen er niemand die kon weerstaan aan de lokroep van gekoelde drankjes en verse zalm of krab.
Wat we tot nog toe van de West Coast Trail gezien hebben, is subliem. En we wandelen dan wel in het continentale regenwoud, we hebben nog geen drupje regen gezien.
Tijdens de trekking kom je een aantal keren door indianenreservaten.
/\
/\
En hoe bereid je een krab? Bij deze indianen ging dat zo : nadat het beest was opgevist uit de krabbenmand, werd het levend gevierendeeld. De kok bleef er maar poten en andere uitsteeksels van afrukken en in het water gooien voor de gretige vissen.
Ik was verbaasd twintig minuten later nog zoveel krab op mijn bord terug te vinden. Na een uurtje kon je op dat ponton een mooie staalkaart maken van wat er zoal rondloopt op de trail. Heel wat koppels natuurlijk, maar ook een groepje vrouwen, twee ex-militairen die er op de helft van de tijd doormarcheren, pubers die net de schoolbanken ontgroeid zijn, oma met dochter en kleinkinderen, enkele verdwaalde fietsers.
En ja, ook ons favoriete groepje werd overgevaren: vier spierbundels die laat opstaan, luid praten, snel wandelen, te lang in de zon liggen en vooral overal en aan iedereen vragen om een foto te nemen. Snel zetten ze zich dan in positie: naast elkaar, gearmd, zonnebril op, een brede glimlach. Hun choreografie is meesterlijk. Een vorige keer ging er iets mis. De foto werd bekeken, moest overgedaan worden, en in enkele tellen stond daar weer net hetzelfde plaatje. En ook vandaag weer die heerlijke ingestudeerde glimlach. Altijd leuk om de Smileys weer te zien!