Over Easteregg Island en brood zonder kaas
 
Verslagen Canada
4 augustus
<<
Keuzes maken. Daar draait het blijkbaar allemaal om. Gaan we een dagje bootje varen met Jim of volgen we onze reisroute? Ja, dat is nu misschien niet het beste voorbeeld van keuzes maken.
Jim daarentegen had samen met zijn vrouw Linda duidelijk wel ingrijpende keuzes gemaakt. Om hun vijf kinderen thuis zelf les te geven bijvoorbeeld, of om als zelfstandige computeranalyst niet elke dag te werken. Daardoor maakt hij dan wel tijd vrij voor zichzelf, maar dat houdt ook in dat kaas op de boterham gewoon te duur is.

En dus nam Jim ons een dagje mee in zijn roestige zeilbootje.
Dat bootje is zijn tweede leven, maar ook de familie geniet ervan. Zoals die keer op Pasen, toen Jim en Linda de kinderen op een eiland dropten, om op een ander eiland de paaseitjes te gaan verstoppen. Bijna alle eitjes hebben ze teruggevonden.
Aan eten werd er trouwens niet zoveel aandacht besteed, met tacochips had je 's avonds ook gegeten. Nee, voor hen is de Bijbel veel belangrijker. Dus ook in het thuisonderricht staat die centraal. Want in Canada mag je zelf kiezen wat je je kinderen wil leren. Van keuzes maken gesproken
/\
/\
Maar nu denkt Jim eraan om zijn bootje te verkopen. Hij kent mensen die erin zouden willen wonen. Weer een knoop om door te hakken.

Lotje